Top 10 elektronisch drumstel voor een beginner!


Zwart wit foto van elektronisch drumstel voor beginners

Je bent op zoek naar een stoer instrument die je zou willen leren spelen. Een van de vetste instrumenten die er is is een drumstel.

Om goed te leren drummen is het natuurlijk belangrijk dat je je vaardigheden goed kan oefenen om zo een goede drummer te worden. Met drumles of een goede instructeur alleen kom je natuurlijk wel een stap verder, maar dan ben je er nog lang niet.

Je hebt ook een goed drumstel nodig om op te oefenen, zodat je je droom kan verwezenlijken.

Maar voor welke elektronisch drumstel kan je nu het beste kiezen? Ontdek onze top 10 van beste drumstellen voor beginners!

De 3 winnaars!

Maar eerst willen we alvast de 3 winnaars van deze top 10 eruit halen. Zo wordt de keuze voor je nog makkelijker!

We hebben de goedkoopste voor je ertussenuit gepikt, de beste prijs/kwaliteit en de best beoordeelde.

Als je niet zoveel wil besteden aan je nieuwe elektrische drumstel, dan is de Simmons SD-200 een hele mooie keus.

Wil je gelijk echt een goede waarmee je nog jaren vooruit kunt? Dan heb je aan de Alesis Nitro Mesh een hele goeie!

En nu snel door met de volledige top 10!

1. Roland TD-1DMK V-Drum set

Als je een beginnende drummer bent, wil je natuurlijk een zo goed mogelijk drumstel waarop je comfortabel kan spelen en goed kan leren spelen. Beginnende drummers twijfelen dan vaak tussen een akoestische drum of een elektrisch drumstel.

Dit elektrische drumstel biedt je een combinatie aan van elektronisch drummen en de bijbehorende effecten, als de speelervaringen die je ook kan hebben op een akoestisch drumstel.

Deze drumkit is er eentje die jaren meegaat. Het is een geweldige drumkit die geschikt is voor jong en oud. Zelfs de kleinsten kunnen op deze drumkit spelen omdat het geheel in hoogte verstelbaar is.

Je krijgt precies dat wat je nodig hebt als beginnende drummer, waaronder een kickpad, snaredrum en bekkens en natuurlijk de hihat.

Doordat de stokken net zo stuiteren als op een akoestisch drumstel, voelt het net alsof je ook echt op een akoestisch drumstel speelt.

Roland-TD-1DMK-V-Drums

2. Alesis Nitro Mesh Kit

Dit is niet zomaar een drumstel, maar dit is een geavanceerd elektronisch drumstel. Dit zou je misschien niet zeggen voor de prijs, maar dat is het zeker wel.

Dit drumstel is perfect voor mensen die net beginnen met drummen en die goed willen leren drummen.

Wat het meeste opvalt aan dit drumstel is dat je bij elektrische drums vaak merkt dat je een tikkend geluid hoort als je op de drumpads slaat. Dat is bij dit drumstel niet het geval, omdat het voorzien is van zogenaamde ‘gaasvellen’.

Hierdoor is het geluid van het tikken op de pads nauwelijks te horen voor anderen.

Alesis-Nitro-Mesh-Kit

3. Alesis Surge Mesh elektronisch drumstel

Met dit drumstel ben je in het bezit van een supersonisch drumstel waarmee je alle kanten op kan. Zo is het een uitstekend drumstel dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderde drummers.

Het drumstel is voorzien van mesh-head vellen. Dit is iets wat je niet vaak ziet binnen deze prijsklasse. De drum wordt geleverd met alles wat je nodig hebt.

Wat dit drumstel zo ideaal maakt voor beginners is dat het is voorzien van een learning functie. Hiermee kan je patronen, ritmes en verschillende beats bestuderen.

Alesis-Surge-Mesh-Kit

4. Roland TD-1K elektronisch drumstel

Dit is een vrij klein elektrisch drumstel dat ideaal is voor de beginnende drummer. Hij heeft een hoop kant-en-klare drumkits ingebouwd waarmee je elke stijl muziek kan spelen.

Wat dit drumstel ook uniek maakt is de meegeleverde TD-1 module waar allerlei handige functies inzitten, wat het oefenen echt tot een feestje maakt.

Daarnaast zitten er ook allerlei nummers in waarmee je mee kan spelen. Sluit je headset aan op het drumstel en luister goed naar de muziek die je maakt. Zo wordt je nog veel beter in je spel en zal je als beginnende drummen uitgroeien tot een veel betere drummer.

Het drumstel is makkelijk op te zetten en hij is ook erg licht, zodat je hem naderhand ook makkelijk kan verplaatsen.

Roland-TD-1K

5. Yamaha DTX402K elektronisch drumstel

De Yamaha DTX402K is het drumstel dat je niet over mag slaan als je zoekt naar een goed drumstel voor beginners.

Hij is voorzien van 2 bekkens en 3 toms. Het is ook mogelijk om je tablet of MP3-speler erop aan te sluiten zodat je met gemak je eigen favoriete nummers kunt meespelen.

Met de coach functie is het een groot plezier om met je eigen liedjes mee te spelen.

Yamaha-DTX402K

6. Fazley DDK-080

Een prachtig drumstel met vele mogelijkheden en tegen een lage prijs, wat wil je nog meer? Dit drumstel is makkelijk aan te sluiten en is voorzien van een groot display.

Dit drumstel heeft handige functies om een akoestisch drumstel na te bootsen. Zo stoppen bijvoorbeeld de bekkens als je ze vastpakt, net als op een akoestische kit. Dit wordt ook wel de ‘choke functie’ genoemd.

Je zal daarnaast ook geen overlast veroorzaken bij anderen, omdat het een erg stil drumstel is. Ideaal dus voor zowel jong en oud, en zeker ook geschikt voor beginners.

Fazley-DDK-080-elektronisch-drumkit

7. Alesis Debut Kit elek drumstel

Drummen is niet altijd goedkoop. Vooral niet wanneer je ook nog een goed drumstel moet kopen waarop je tijdens het oefen kan spelen.

Hier heb je een compleet elektrisch drumstel tegen een lage prijs. Dat de prijs zo goedkoop is wil natuurlijk niks zeggen over de kwaliteit. Zeker niet bij dit drumstel.

Dit is een drumstel die je uitstekend kan helpen als beginnende drummer die als missie heeft om zo goed mogelijk te worden. Veel mensen vinden het prettig om elektronisch te spelen, maar willen daar niet teveel geld aan kwijt zijn.

In dit drumstel zitten standaard tien klassieke en daarnaast ook modern klinkende drumkits. Deze zijn voorzien van dynamic articulation, zodat het geluid net wat anders klinkt naarmate je harder of zachter slaat. Net als op een akoestische kit dus!

Alesis-Debut-Kit

8. Simmons SD200 E-Drum set

Ben je als beginnende drummer op zoek naar de meest ideale drum voor jou, maar wil je er niet teveel geld aan kwijt zijn? Dan is dit het drumstel dat je moet hebben. Het oogt misschien als een simpel drumstel, maar dat is hij zeker niet.

Hij biedt tal van mogelijkheden voor zowel de beginnende drummer als voor de wat gevorderde.

De voetpedalen zijn comfortabel en reageren goed, en daarnaast heb je beschikking tot alle belangrijke onderdelen van het drumstel die je normaal bij een akoestisch drumstel ook hebt.

Met dit drumstel wordt drummen een groot plezier en leer je in een snel tempo goed drummen.

Simmons-SD200-E-Drum-set

9. Alesis Turbo Mesh Kit elek drumstel

Bij dit drumstel krijg je alles wat je hartje begeert. Zo zijn er 100 verschillende klanken verdeeld over 10 verschillende voorgeprogrammeerde drumstellen.

Daarnaast is het een vrij overzichtelijk drumstel met handig en makkelijk te bedienen knoppen. Alsof dat niet genoeg is, krijg je er ook nog drumstokken bij.

Een drumkruk en een hoofdtelefoon moet je dan wel weer zelf aanschaffen, maar daar is genoeg keuze in.

Alesis-Turbo-Mesh-Kit

10. Alesis Crimson II Special Edition Mesh Kit set

Als je op het eerste gezicht naar dit drumstel kijkt, dan val het je misschien al op dat dit een onwijs stoer uitziend drumstel is.

Je betaalt wel net even wat meer en dat heeft zeker niet alleen met het uiterlijk te maken. Dit heeft te maken met de vele functies die in het drumstel zitten.

Zo is het een professioneel elektronisch drumstel dat geschikt is voor jong en oud, maar ook voor zowel beginners als gevorderde.

Het drumstel is stil en heeft erg realistische ingebouwde samples. Met de Advanced Drum Module kan je gebruik maken van allerlei slimme functies.

Er zitten 54 voorgeprogrammeerde drumkits al in, maar er is ook ruimte om zelf nog 20 kits samen te stellen. Je kunt bij het samenstellen van deze kits kiezen uit bijna 700 verschillende sounds!

Daarnaast is het ook mogelijk om zelf samples in te laden vanaf een USB-stick.

Alesis-Crimson-II-Special-Edition-Mesh-Kit

Conclusie

Met een goed drumstel zorg je ervoor dat je niet alleen goed voorbereid op les gaat, maar ook dat je veel plezier hebt tijdens het spelen.

Daarnaast zul je ook zien dat je ook veel betere progressie maakt met een goed drumstel!

Lees ook

10x een te gek elektronisch drumstel voor je kind!
Leren drummen op latere leeftijd? Geen probleem!
Goedkoop je akoestiek verbeteren? Zó doe je dat!
Je slaapkamer isoleren tegen geluid? Met deze tips weer rust!
Piano of keyboard leren spelen aan je kind? Ontdek hier hoe!

Recente artikelen