10x een te gek elektronisch drumstel voor je kind!


Is jouw kind gek op muziek en kan hij of zij de hele dag door met potloden op tafel tokkelen of met zijn vingers trommelen? Dan is een elektronisch drumstel misschien wel het perfecte cadeau!

Dit instrument zorgt ervoor dat je gemakkelijk tussen verschillende geluiden kunt wisselen, zoals rock of juist pop. Ook kun je jezelf er eenvoudig mee opnemen zodat je dit later terug kan luisteren.

Van tevoren kun je al je wensen op het apparaat aanbrengen om op de leukste manier muziek te maken. En dat allemaal zonder je buren uit hun bed te dreunen.

We hebben goed onderzoek voor je gedaan om te kijken wat nou de beste elektronische drumstellen zijn voor kinderen. Daar is de onderstaande top 10 uitgekomen.

Gegarandeerd zit er dus wel wat bij voor jouw kind!

De 3 winnaars!

Voordat we beginnen met de top 10 willen we alvast de beste koop per categorie naast elkaar zetten. Dit maakt de keuze voor je misschien iets gemakkelijker.

We hebben de goedkoopste voor je ertussenuit gepikt, de beste prijs/kwaliteit en de best beoordeelde.

De Alesis Nitro Mesh heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding en is ook nog eens het best beoordeeld van deze top 10. Een duidelijke winnaar wat ons betreft!

Ben je toch op zoek naar een goed drumstel, maar voor de laagste prijs? Dan is de Simmons SD200 de beste keuze!

En nu verder met de volledige top 10.

1. Roland TD-1DMK V-Drum set

Het eerste model op het gebied van elektronische drumstellen is de TD-1DMK V-Drum set van Roland, wat een instapmodel betreft. Hierdoor is het geschikt voor kinderen om de essentie van het drummen gemakkelijk mee te leren.

Het elektronische drumstel is eenvoudig opgebouwd en neemt niet veel ruimte in beslag. Het is daarentegen wel volledig uitgerust met alles wat een kind nodig heeft om lekker mee te drummen.

Zo zitten er 15 te gekke nummers in het apparaat om mee te spelen, 10 coachingsfuncties en uitgangen voor lijnen en een koptelefoon. Hierdoor is er veel begeleiding tijdens het muziek maken en hoeft de omgeving niet gestoord te worden door luide muziek.

Tot slot zijn de pedalen geoptimaliseerd en zijn de bekabeling, een drumrack en een drumsleutel inbegrepen.

Let wel op: als je het drumstel los koopt, dan zit er geen basdrum pedaal bij. Deze zit wel in de complete bundel.

Roland-TD-1DMK

2. Alesis Nitro Mesh Kit

Dit tweede model wordt geleverd in een stijlvolle uitvoering en is uitgerust met 385 geluiden en 60 liedjes. Ook hierbij zijn uitgangen voor koptelefoons en aansluitingen voor mengpanelen, luidsprekers en MP3-spelers ingebouwd.

Door middel van de USB-interface kun je ook verbinden met je laptop. Ook de bekabeling en een drumrack zitten erbij.

Er worden twee pedalen geleverd, waarbij het basdrum pedaal luid kan klinken en na verloop van tijd slijt.

Echter, het geluid van de samples zijn erg goed en het getik van de drumstokken op de pads is erg zacht. Het elektronische drumstel is ook verkrijgbaar in een bundel met onder andere een koptelefoon en een speciale drumkruk.

Alesis-Nitro-Mesh-Kit

3. Alesis Surge Mesh Kit

Evenals het vorig beschreven model van Alesis is dit model stijlvol zwart en eenvoudig op te bergen doordat het opvouwbaar is. Er zijn uitgangen beschikbaar voor onder andere een koptelefoon, USB-kabel, luidsprekers en nog veel meer.

Alles wat een beginner in de wereld van het drummen nodig heeft, is beschikbaar.

Echter, ook meer ervaren drummers kunnen met dit drumstel goed uit de voeten. Er is een kickpad voor het basdrum pedaal en een pedaal voor het bedienen van de hi-hat.

Dit betaalbare elektronische drumstel is uiterst geschikt voor kinderen om op te drummen zonder de buren gek te maken met hun muziek. Daarbij is de gevoeligheid van het apparaat erg hoog, waardoor geluiden die gemaakt worden makkelijk opgevangen worden.

Alesis-Surge-Mesh-Kit

4. Roland TD-1K

Roland komt met dit super compacte elektronische drumstel, waarbij alle onderdelen, behalve het voetpedaal, op slechts één standaard gepositioneerd zijn. Dit maakt het eenvoudig op te bergen en te verplaatsen.

Dit standaard is stevig en kan goed omgaan met de nodige druk tijdens het spelen. Het apparaat wordt geleverd inclusief een standaard systeem, bekabeling en een drumsleutel.

Dit elektronische drumstel is voorzien van 15 liedjes, 10 coachingsfuncties, een LED-display en ingangen voor bijvoorbeeld een koptelefoon en een USB.

Het model kan overigens ook gekocht worden in een bundel met handige tools voor tijdens het drummen. Dit maakt de ervaring completer en het drumstel veelzijdiger.

Tot slot is het bespelen van dit drumstel erg makkelijk en laagdrempelig.

Roland-TD-1K

5. Yamaha DTX452K

Het bekende merk op het gebied van muziekinstrumenten, Yamaha, komt met een volledig uitgerust elektronisch drumstel. Alle pads zijn geluidsproof en er worden twee pedalen meegeleverd, één voor de basdrum en één voor de hi-hat.

Daarnaast zijn een drumrack, bekabeling en een stemsleutel bij het toestel inbegrepen. Hierdoor is het drumstel nog makkelijker te bedienen en nog geschikter voor beginnende muziekmakers.

Een nadeel is echter wel dat drumsticks, een drumkruk en een koptelefoon niet meegeleverd worden.

Gelukkig is er wel een bundel beschikbaar om het apparaat toch zo compleet mogelijk te maken. Het merk is overigens erg betrouwbaar, maakt weinig geluid en neemt ook een minimale ruimte in beslag.

Tot slot is er de mogelijkheid het model te personaliseren naar je eigen smaak.

Yamaha-DTX452K

6. Alesis Debut Kit

Op twee sterke standaarden die met elkaar zijn verbonden zijn alle pads overzichtelijk geplaatst.

Ook zitten er een hi-hat pedaal en een basdrum pedaal bij, deze laatste zonder kickpad. Het is niet zomaar simpel speelgoed, maar een kwalitatief functioneel en stevig elektronisch drumstel waar een kind zich hele dagen mee kan vermaken.

Je kunt de vellen van het drumstel zelfs ‘stemmen’, zodat de aanslag van de drumstok op de pad anders aanvoelt. Ook krijg je er een drumkruk, drumsticks en een koptelefoon bij. Deze hoef je dus niet meer los aan te schaffen.

Het hart van een elektronisch drumstel wordt gevormd door de module, waar bij dit model 10 klassieke en moderne drumkits opgenomen zijn. Het geluid voelt realistisch aan en je hebt tevens beschikking over wel 30 liedjes en oefeningen.

Via de aux-ingang kun je overigens altijd nog je eigen MP3-speler, telefoon of ander apparaat aansluiten.

Alesis-Debut-Kit

7. Simmons SD200 E-Drum set

Ook dit model van Simmons beschikt over een geluidloos basdrum pedaal en betreft een compact instapmodel dat perfect is voor kinderen.

Je kunt via dit drumstel toegang krijgen tot 93 liedjes en coole effecten, zoals Chorus, Delay en Reverb effecten. Er zijn ook diverse uitgangen beschikbaar om bijvoorbeeld je koptelefoon, laptop of stereo aan te kunnen sluiten.

Overigens is het drumstel erg licht, met zijn 16,8 kilogram, en daarmee makkelijk te verplaatsen en op te bergen.

Wil je het elektronische drumstel uitbreiden met handige tools? Dit kan gemakkelijk door het drumstel in een bundel te kopen met drumsticks en een drumkrukje. Hiermee kun je geld besparen bij de aanschaf en is de drumervaring completer.

Simmons-SD200

8. Alesis Turbo Mesh Kit

Uitermate geschikt is deze drumkit voor beginners. Hiervoor kun je ook makkelijk software downloaden en gebruiken tijdens het drummen.

De pads zijn van goede kwaliteit. Voor de ervaren drummers is een ander elektronisch drumstel wellicht beter, maar voor kinderen is dit zeker een mooi instapmodel.

Echter, op het drumstel zelf zijn ook 10 drumkits en 30 geïntegreerde meespeel-tracks beschikbaar om het drummen snel mee onder de knie te krijgen.

Dit proces kan tevens versneld worden door middel van de metronoom- en trainingsfuncties. Alles om het drummen op een snelle, makkelijke manier mee aan te leren!

Alesis-Turbo-Mesh-Kit

9. Alesis Command Mesh kit

Het volgende model van Alesis is net iets anders ingedeeld en beschikt over een basdrum pedaal met kickpad.

Ook is er een pedaal voor de hi-hat en beide pedalen zitten stevig op de grond, waardoor ze niet snel zullen verschuiven. Het apparaat bevat wel 600 liedjes en uitgangen voor USB-kabels, koptelefoons, stereo’s en nog meer.

De pads zijn ook makkelijk te bedienen en door de vele opties is dit drumstel ook geschikt voor meer dan beginnende drummers.

Het elektronische drumstel is maximaal ingesteld op geluidloos drummen, waardoor problemen met buren voorkomen kunnen worden. Ook is het display makkelijk af te lezen en te bedienen. Op deze manier wordt het drummen helemaal ondersteund en kan je kind snel aan de slag.

Alesis-Command-Mesh-Kit

10. Fazley DDK-080

Het laatste model dat we gaan bespreken, is het vijfdelige, elektronische drumstel van Fazley. Door middel van vier standaarden kan dit drumstel opgesteld worden.

De twee meegeleverde pedalen zijn beide geheel geluidloos en gaan alleen af op de trillingen die veroorzaakt worden door de voeten van je kind.

Alle bekkens hebben daarnaast een “choke”-functie, wat betekent dat bij het aanslaan van bijvoorbeeld de crash met je drumstok de bekken daarna weer gedempt kan worden met je handen, net zoals dat bij een akoestisch drumstel ook werkt.

Het akoestische geluid, het geluid dat gemaakt wordt doordat de drumstokken op de pads tikken, is ook minimaal bij het spelen. Dit is handig wanneer je in een appartement woont met naaste buren.

Het drumstel is compact van formaat en eenvoudig in te klappen, waardoor het ook goed in kleinere ruimtes past.

Fazley-DDK-080

Conclusie

Zoek je een leuk cadeau voor jouw muzikale (klein)kind en wil je er daarnaast ook voor zorgen dat de buurt niet gestoord wordt? Kies dan voor één van de 10 bovengenoemde elektronische drumstellen.

Deze drumkits zijn uitgerust met allerlei coachingsfuncties, meespeel-liedjes en trainingsoefeningen om het drummen snel mee te leren.

Veel van deze elektronische drumstellen zijn van tevoren naar je eigen wensen af te stellen en kunnen in iedere kamer opgesteld worden door de inklapbaarheid en compactheid ervan.

Een muzikale droom die uitkomt!

Lees ook

Top 10 elektronisch drumstel voor een beginner!
Leren drummen op latere leeftijd? Geen probleem!
10x de beste geluiddempende wanddecoratie!
10x de beste elektrische gitaar voor een kind!
Basgitaar kopen voor een beginner? Ontdek dé top 10!

Recente artikelen