Top 10 kleine & mini elektrische gitaarversterkers!


elektrische gitaar leunt tegen kleine gitaarversterker

Het kan soms lastig zijn om als gitarist een goede gitaarversterker aan te schaffen.

Ben je op zoek naar een klein compact model gitaarversterker die je gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen maar zie jij door de bomen het bos niet meer?

Ik ben voor jou het internet ingedoken om de beste kleine en mini elektrische gitaarversterkers te vinden, om voor jou het zware werk uit handen te nemen.

Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is kiezen!

De 3 winnaars

En om de keuze nog makkelijker voor je te maken dan ‘ie al is, heb ik uit deze top 10 nog eens de beste 3 in een bepaalde categorie eruit gekozen.

Zo wordt het je wel heel erg makkelijk gemaakt!

1. Fender Mustang LT25

Ben je op zoek naar een gitaarversterker met een uitstekende sound en veel modeling mogelijkheden? Kijk dan eens naar de Mustang LT25 versterker van Fender.

Deze versterker is zeer geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De Fender Mustang LT25 is een compact model met maar liefst 20 verschillende Amp geluiden, variërend van heftige distortion voor metal tot Fender cleans.

Ook kun je kiezen uit 25 verschillende effecten met meerdere overdrives, vervormingen en modulatie-effecten.

De houten kast zorgt voor een detailvol warm geluid en met 25 Watt is de versterker ideaal voor plaatsing in de woonkamer of slaapkamer.

Maak het spelen nog leuker met de usb connectie voor het updaten van de versterker. Tevens kun je er ook mee opnemen in je favoriete DAW én is de versterker uitgerust met een ingebouwde tuner.

Voor een klein budget haal je met er de Fender Mustang LT25 een zeer veelzijdige versterker in huis!

Fender Mustang LT25

2. Fender Champion 20

Wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige versterker voor iedere muziekstijl is de Fender Champion 20 wellicht iets voor jou! Dit uiterst compacte model heeft een versterkervermogen van 20 Watt.

Daarmee is hij ideaal voor kleinschalige repetitie en slaapkamers. Deze topper is uitgerust met een 8 inch Special Design-luidspreker.

Deze luidspreker kan gebruikt worden voor iedere muziekstijl en bevat verschillende ingebouwde effecten, waarmee jij elke stijl kunt spelen die je wilt. Een reverb, tremelo, delay of chorus: deze kampioen kan het allemaal!

Je kunt met deze dubbelkanaals versterker kiezen uit 4 verschillende amp types: Metal, Tweed, Blackface en Britisch.

De Champion 20 bevat een Amp Voice draaiknop waarmee je kunt kiezen tussen verschillende versterkerkarakters zoals een sfeervolle jazz-klank of een overstuurde buizentop.

De versterker is bovendien uitgerust met een hoofdtelefoonuitgang en een 3.5 mm aux-ingang. Dit is erg handig voor het oefenen van favoriete tracks, en om in alle rust mee te spelen.

Fender Champion 20

3. Marshall MG10

Ben je op zoek naar een versterker om mee op te warmen voor een optreden of om thuis mee te kunnen oefenen? Dan is deze Marshall MG10 misschien wel wat voor jou!

Deze 10 watt gitaarversterker is het kleinste model uit de MG-serie van Marshall.

De versterker is uitgerust met maar liefst twee handige 3.5 mm jack inputs waarmee je een koptelefoon kunt gebruiken, en een ander media apparaat kunt aansluiten.

Dus ook midden in de nacht oefenen zonder dat de buren er last van hebben kan met deze versterker.

Met de Marshall MG10 beschik je over een clean en een crunch kanaal. Je kunt ze beide erg simpel bedienen. De hoeveelheid gain en het volume kunnen per kanaal worden ingesteld.

Met de contourknop bedien je de lage of hoge tonen.

Marshall MG10

4. Blackstar ID:Core V3

Met de verbeterde versie van een van de meest populaire gitaarversterkers ooit gemaakt: de Blackstar ID:Core V3, speel jij de sterren van de hemel! Deze 10 watt versterker geeft je ruimte voor maar liefst 12 presets.

Ook is er een tap tempo voor een delay.

Om met je smartphone te kunnen streamen naar bijvoorbeeld Instagram, kun je gebruik maken van een standaard TRRS-kabel. De Blackstar ID:Core V3 is uitgerust met 3 inch speakers en kan gebruikt worden in combinatie met gratis Architect software.

Met deze software kun je patches delen en parameters deep-editen. Zowel op Windows computers als op Mac.

Dankzij de gebruiksvriendelijke bediening heb je de mogelijkheid om het geluid naar wens in te stellen: van high gain sounds tot helder en clean.

Blackstar ID:Core V3

5. Marshall CODE25 1×10

De Marshall CODE25 is een zeer complete versterker die vol zit met klassieke Marshall-klanken en maar liefst 24 hoogwaardige gitaareffecten. Je kunt vijf effecten tegelijkertijd gebruiken.

Je kunt de USB-uitgang gebruiken om middels CODE eigen muziek op te nemen via de DAW-interface.

Je kunt via Bluetooth presets uitwisselen met andere gebruikers en CODE-versterkers op afstand bedienen via een Marshall Gateway app voor Android of IOS.

Je kunt de gitaarversterker makkelijk meenemen naar optredens en oefensessies want het is een zeer compact model. Met een 1×10 inch speaker, die zeer accurate respons levert voor zowel lage, als hoge en midden-hoge frequenties.

Marshall CODE25

6. Fender Frontman 10G

Voor een beginnende gitarist is de Frontman 10G gitaarversterker van Fender ideaal. De Frontman beschikt over twee kanalen voor overstuurde en cleane klanken.

Dankzij een aux-ingang aansluiting kun je met behulp van een 3.5 mm jack wanneer jij wilt meespelen met je favoriete liedjes.

De hoofdtelefoon in de Frontman zorgt ervoor dat je buren er geen last van hebben wanneer je tot in de late uurtjes doorspeelt. Je kunt middels de Treble- en Bass-draaiknoppen het geluid vervormen.

Met de gain-knop heb je ook nog eens de mogelijkheid om het niveau van vervorming in te stellen.

Fender Frontman 10G

7. Blackstar Debut 15E

Wil jij graag veel oefenen met je gitaarspel en ben je op zoek naar een gitaarversterker? Kijk dan eens naar de Blackstar Debut 15E.

De Blackstar is voorzien van een overdrive en een clean setting. Met een ingebouwde tape-style delay en twee 3 inch speakers.

Je kunt altijd in stilte oefenen met de hoofdtelefoon aansluiting. Je kunt er ook opnames mee maken door de aansluiting te gebruiken als een speaker emulated out.

Ook handig is dat je er een externe mediaspeler op kunt aansluiten. Zo kun je altijd meespelen met je favoriete liedjes.

Blackstar Debut 15E

8. Yamaha THR5 V2

De THR5 V2 van Yamaha is een zeer krachtige en veelzijdige gitaarversterker. De compacte versterker is uitgerust met 5 Amp simulaties: Modern, Clean, Crunch, Brit HI en Lead.

Met behulp van een USB- en 3.5 mm jackaansluiting koppel je de versterker makkelijk aan een computer of MP3-speler.

Je kunt gebruik maken van het meegeleverde Cubase softwarepakket om het gitaarspel vast te leggen op de computer. Tevens heb je hier ook diverse bewerkingsmogelijkheden en kun je een sound helemaal aanpassen naar wens.

De Yamaha THR5 V2 heeft een authentieke uitstraling. Je kunt de de versterker aansluiten op netstroom voor voeding, maar ook via batterijen is de THR5 te gebruiken.

Yamaha THR5 V2

9. Blackstar FLY 3 Watt

De Blackstar FLY3 is een zeer compact model gitaarversterker, en ideaal voor in een slaapkamer. Klein genoeg om in een rugzak te plaatsen of onder een bureau. Je kunt de versterker ook meenemen op vakantie!

De gitaarversterker kan eenvoudig bediend worden via vijf knoppen. Wil je een beetje oversturing? Via de gain knop regel je dit voor beide kanalen. Kies voor een heftige scheur geluid tot een subtiel randje.

De MP3-ingang geeft je de mogelijkheid om mee te jammen met je favoriete muziek. Wanneer je in stilte wilt kunnen oefenen gebruik je de hoofdtelefoonuitgang met speakersimulatie.

Blackstar FLY 3

10. Harley Benton HB-20R

Haal alles in huis wat je nodig hebt tijdens sessies met de Harley Benton HB-20R. Je kunt geruisloos oefenen met behulp van de koptelefoonuitgang, waardoor de buren geen last van je zullen hebben.

De HB-20R heeft een vermogen van 20 watt en is uitgerust met een 8” custom voice speaker. Je kunt er goed mee knallen dankzij de inschakelbare overdrive.

Deze gitaarversterker is zeer compact en eenvoudig te bedienen via een schakelaar. Zo heb je de keuze uit overdrive of boost kanaal.

Harley Benton HB 20R

Conclusie

Of je nu net begonnen bent met gitaarspelen, of al enige tijd bezig bent: deze top tien kan je hopelijk een eind op weg helpen bij het maken van een keuze in de zoektocht naar een nieuwe, compacte gitaarversterker!

Meer artikelen

Top 10 elektrische gitaren voor beginners!
Gitaar stemmen met stemapparaat: het hoe en waarom + de beste tuner!
Gitaar effecten uitleg: verschillende soorten, beste volgorde, beste pedals!
Wanneer moet je de buizen vervangen van je gitaarversterker? [+ meer tips!]
Welke snaren moet ik kiezen voor mijn elektrische gitaar? [Handige gids!]

Recente artikelen