Top 10 beste mini, kleine en draagbare basversterkers!


knoppen op een kleine basversterker

Wanneer je een instrument bespeelt wil je natuurlijk dat er zo goed mogelijk geluid uitkomt.

In het geval van een elektrische basgitaar maak je gebruik van je vingers of een plectrum om de snaren te laten trillen. Deze moeten nog wel versterkt worden, anders hoor je niet zoveel.

Wat je dus absoluut nodig hebt bij het spelen van een basgitaar is een goede basversterker. En dat hoeft zeker geen grote versterker te zijn.

Daarom hebben we naar aanleiding van ons onderzoek de top 10 samengesteld met de beste kleine basversterkers!

Bij deze dus de top 10 kleine en mini basversterkers!

De 3 winnaars

Maar voordat we beginnen met de top 10 hebben we alvast de 3 beste voor je ertussen uit gepikt. Deze zijn in de categorieën: goedkoopst, beste prijs/kwaliteit en best beoordeeld.

Nu snel door naar de volledige top 10!

1. VOX Pathfinder 10 Bass 10W 2×5 inch

Je hebt net een basgitaar gekocht, maar je bent nu alleen nog op zoek naar een kleine en krachtige versterker waarmee je je talenten kan laten horen.

Deze versterker is compact maar een echte krachtpatser in zijn soort. Het is een ideale oefenpartner voor elke bassist. Het is een vrij lichte versterker die je overal mee naartoe kan nemen.

Deze versterker neem je makkelijk mee wanneer je op het laatste moment nog een optreden hebt.

Daarnaast is het ook een ideale versterker om thuis mee te oefenen. De versterker geeft een prachtig en gebalanceerd geluid waardoor het oefenen een groot plezier wordt.

VOX-Pathfinder-10

2. Laney LX15B Black 15W basgitaarversterker

Met een goede basgitaarversterker wordt het oefenen een groot plezier. Een van de belangrijkste eigenschappen van de Laney LX15B is dat de tonen prachtig laag klinken en het geluid hierdoor krachtig is.

Het is een vrij compacte luidspreker die ideaal is om mee te nemen naar de oefenruimte.

Met de gain, bas, mid en treble knoppen heb je genoeg opties om jouw favoriete toon eruit te halen. Daarnaast is het ook mogelijk om er een koptelefoon op aan te sluiten zodat je kan oefenen zonder dat je anderen tot last bent.

Laney-LX15B-kleine-basgitaarversterker

3. Fazley Kubo Bass 10 basgitaarversterker combo

Voor de beginnende bassist is het niet nodig dat je een overdreven grote en dure versterker neemt. Deze basversterker is ideaal als je net bent begonnen met spelen of wanneer je op zoek bent naar een compacter alternatief voor je huidige zware versterker.

Deze compacte versterker is ideaal om mee naar je repetities te nemen en daarnaast ook om goed te oefenen als je bijvoorbeeld op je kamer zit. Als je niemand tot last wilt zijn, kun je er altijd voor kiezen om een hoofdtelefoon aan te sluiten op de versterker.

Een leuk detail van deze versterker is dat het is voorzien van een phat on/off schakelaar waarmee je het geluid nog wat meer power geeft.

Fazley-Kubo-Bass-10

4. Roland Micro Cube Bass RX

Deze kleine en compacte versterker van Roland kan je makkelijk overal mee naartoe nemen en is voorzien van 11 ritmes in de drumcomputer, een duidelijke toonregeling en kan tot wel 13 uur lang op batterijen aan blijven staan.

De ingebouwde tuner is erg handig, zo houd je je snaren altijd goed gestemd en voorkom je dat je nog een aparte tuner hoeft mee te nemen of aan te schaffen. Deze kleine krachtpatser kan er wat van!

Roland-Micro-Cube-Bass-RX

5. Fender Rumble LT25

Deze versterker is wat duurder, maar dat komt omdat het heel wat mogelijkheden biedt om ervoor te zorgen dat je kan genieten van het mooiste geluid uit deze versterker. Zo heb je 15 verschillende versterkermodellen en wel 20 effecten.

Het unieke aan deze versterker is dat het ook te bedienen is met een voetschakelaar. Deze voetschakelaar wordt alleen niet standaard meegeleverd. Dit is een accessoire die je erbij kunt kopen.

Met een duidelijk te bedienen menu is dit een echt geavanceerde versterker. Met de 50 factory presets zit er vast en zeker de sound tussen die je zoekt. Daarnaast heb je nog 30 plekken over om je eigen custom sounds op te slaan.

Fender-Rumble-LT25

6. Harley Benton HB-20B

Deze Harley Benton versterker is een echte krachtpatser in zijn prijsklasse.

Dat deze versterker één van de meest populaire modellen is, is dan ook niet vreemd als je kijkt naar de mogelijkheden die het biedt en het gebruiksgemak van de versterker.

Deze versterker is vrij compact en met een vermogen van ruim 20 W is het een sterk model, maar niet overdreven waardoor je meer geluid maakt dan goed voor je is.

Naast dat er een stevige sound uit dit compacte kastje komt, heeft de versterker ook een echt authentiek uiterlijk. Met nog geen 7,5 kilo aan gewicht draag je deze versterker makkelijk met je mee naar een van je optredens of naar je repetities.

Harley-Benton-HB-20B

7. EBS Classic Session 30 Bass Combo

Deze krachtige versterker is vrij goedkoop voor zijn soort. Het is een veelzijdige versterker die niet mag ontbreken aan alle muzikanten.

Door de combinatie van een ingebouwde bass en treble controller kun je het geluid uit deze versterker geheel naar wens instellen.

Met de koptelefoonuitgang zorg je ervoor dat je ongestoord kunt oefenen en je de geluiden goed hoort.

Er zit ook een gebalanceerde DI-uitgang op. Hiermee kan je gemakkelijk het directe amp signaal opnemen of tijdens een optreden naar de mengtafel sturen. Met deze goede versterker wordt het repeteren en het optreden een groot plezier!

EBS-Classic-Session-30-Bass-Combo

8. Warwick BC 20

Op het eerste gezicht ziet deze versterker er vrij simpel uit, maar dat is hij zeker niet.

Als je op zoek bent naar een versterker waarmee zowel jong en oud kan repeteren of zijn muziekinstrument kan leren bespelen, dan is dit model het wel. Qua prijsklasse ligt deze versterker vrij laag, maar qua kwaliteit is het wel een van de beste modellen in zijn prijsklasse.

Dit heeft allemaal te maken met de mogelijkheden die de versterker biedt. Met ruim 20 watt aan vermogen geeft deze versterker een prachtig geluid.

Hij is voorzien van een actieve en een passieve ingang. Daarnaast is de versterker geschikt voor het gelijktijdig gebruik van twee instrumenten.

Met de 3band EQ kan je het geluid geheel naar wens instellen. De versterker is voorzien van een automatische compressor, die ervoor zorgt dat de noten qua volume consistenter klinken.

Daarnaast is er ook een aux ingang en een koptelefoon uitgang. Met een laag gewicht is deze versterker een van de meest krachtige versterkers die je maar kan hebben binnen deze prijsklasse.

Warwick-BC-20

9. Ampeg BA-108 V2

Deze versterker is uitstekend geschikt als oefenversterker. Hij biedt tal van mogelijkheden die ervoor zorgen dat je niet alleen een dik geluid hebt, maar dat je ook wordt voorzien van het juiste gebruiksgemak.

Zo kan je de versterker gemakkelijk kantelen zodat het geluid meer naar boven wordt gericht, richting je oren in plaats van naar je voeten. Handig!

De versterker is makkelijk te bedienen door jong en oud en dit maakt het een ideale versterker die je mee kan nemen naar muziekles, een optreden of naar een van je repetities.

Wanneer je basgitaar speelt door deze amp, zul je ook merken dat de lage tonen goed worden weergegeven en heerlijk laag klinken zoals het ook hoort!

Ampeg-BA-108-V2

10. Hartke HD25

Met een goede luidspreker en versterker is het een groot plezier om muziek te spelen.

Je eigen sound maken is op deze amp een makkie. Dit doe je met behulp van de bas, middle en treble knoppen. Door je koptelefoon erop aan te sluiten zorg je ervoor dat je niemand tot last bent tijdens het oefenen.

Op Bax-Shop is deze versterker erg populair onder de kopers. Deze versterker is er dus echt eentje die je moet hebben wanneer je een grote waarde hecht aan goed geluid.

Hartke-HD25

Conclusie

Door voor de juiste versterker te kiezen, zorg je ervoor dat het bespelen van een muziekinstrument een groot plezier wordt en dat je kan genieten van optimaal geluid.

Door te kiezen voor een versterker uit deze top 10 ben je ervan verzekerd dat je een fantastische kleine basversterker in huis haalt!

Lees ook

Hoeveel snaren heeft een basgitaar?
Basgitaar kopen voor een beginner? Ontdek dé top 10!
De top 20 beste gitaar cadeau tips! Gegarandeerd een succes!
10x de beste geluiddempende wanddecoratie!
Is gitaar leren spelen moeilijk? Niet met deze tips!

Recente artikelen